Er zijn op dit moment [2] medewerkers online
Bel ons op 040-8080082
en stel direct uw vraag!

datarecovery

Data Recovery Centrale Nederland

Snelle, professionele hulp als het ongeluk u treft. Ook data recovery van uw harde schijf buiten kantooruren en in het weekend, vanuit onze vestiging in Eindhoven.

Wij kunnen in veel gevallen gegevens herstellen van uw harde schijf of andere beschadigde media.

Bel ons nu op 040-8080082, of lees verder wat wij voor u kunnen betekenen.

Onze diensten

Wij kunnen u helpen met al het volgende:

 • Terughalen van een bestand dat gewist is (undelete van een file)
 • Herstellen van een geformatteerde harde schijf, of indien u per ongeluk windows geinstalleerd heeft over uw bestaande mappen.
 • Data herstel van onleesbare USB sticks, cd's of dvd's.
 • Terug halen van verloren of beschadigde e-mail bestanden in Outlook, Outlook Express of Mozilla Thunderbird
 • Partitie tabel terugzetten na het verkeerd gebruiken van fdisk
 • Data recovery van Windows FAT, FAT32, of NTFS partities
 • Datarecovery van Linux en BSD partities (EXT2, EXT3, UFS, Reiser, etc)
 • Dataherstel vanaf RAID0, RAID1, RAID5 en overige RAID systemen (zowel soft-raid als ook hardware RAID).
 • ZFS data recovery
 • NAS Data Recovery (alle merken, DSM4 DSM5, DSM6, zowel DiskStation als Rackstation modellen)
 • Reparatie van schade na een computer virus
 • Wij kunnen u ook in het weekend en 's avonds helpen.

Soorten schade

Schade aan harde schijven kan ingedeeld worden in 4 categoriën:

 1. Logische schade / corruptie
  Schade door het wissen van een bestand een formattering, beschadigde bestandstabel fat/ntfs, verkeerde schrijfactie in windows, samenvoegen onbeschadigde RAID schijven.
 2. Software / firmware
  Schade veroorzaakt door een fout of beschadiging van de firmware (de software die in de harddisk-electronica draait voor het aansturen van de basisfuncties van de harde schijf)
 3. Electronische schade
  Schade aan het electronica-bord van de harde schijf, door doorbranden van een onderdeel, kortsluiting, of een te hoge temperatuur.
 4. Mechanische schade
  Fysieke schade aan de bewegende delen in de harde schijf zelf, veroorzaakt (meestal) door schokken/stoten/vallen, soms ook door slijtage/ouderdom of blootstaan aan te hoge temperaturen.

SCHADE VAN CATEGORIE 4 KUNNEN WIJ NIET REPAREREN

Herstelbare media

Van de volgende gegevensdragers kunnen wij data herstellen:

 • Harde schijf (logische schade, electrische schade, GEEN VALSCHADE, GEEN SCHADE DOOR HARDE STOTEN)
 • USB disk (logische + beperkte electrische schade), afgebroken connector, doorgebrande voeding
 • RAID array met willekeurige mediadragers
 • CD-ROM / CDRW / DVD (ook met krassen)
 • Externe harde schijf (USB)
 • SSD (logische schade)

NAS

Wij hebben veel ervaring met het terughalen van data van een NAS; in het bijzonder van het merk Synology (zowel de DiskStation als ook de RackStation modellen). Gelukkig kunt u bij ons ook terecht met uw NAS van QNAP, WD My Cloud (Western Digital), NetGear ReadyNAS, en andere merken.

Wij hebben kennis van data recovery van de volgende Synology modellen: DS223, DS723+, DS923+ (2023), DS1522+ (2022), DS1621+ (2021), DS120j, DS220, DS220j, DS420, DS420j, DS620slim (2020), DS118, DS218, DS218play, DS418 (2018) en alle modellen uit 2017 en ouder.

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Allereerst zet u (in het geval van een probleem met de harde schijf) de computer uit. Doet u dit niet dan kan het zijn dat de beschadiging groter wordt, en uw gegevens niet meer te herstellen zijn.
 2. U neemt contact met ons op via de bij u dichstbijzijnde locatie. Onze medewerker noteert uw gegevens en doet een eerste diagnose / inschatting van de aard van het probleem, en maakt met u een afspraak om de harde schijf te ontvangen of te komen afhalen.
 3. U maakt (indien mogelijk) een overzicht van de bestanden die op de harde schijf staan die hersteld moeten worden. Meestal zijn dit uw documenten, e-mail, muziek, en lijst van favoriete internet sites, maar het is goed mogelijk dat u speciale programma's gebruikt (zoals een database, administratiesoftware, etc) en deze op een niet-standaard lokatie staat. Vermeld deze dan, dit voorkomt dat wij vele gigabytes aan data gaan terughalen en hier veel tijd aan besteden (en de kosten dus oplopen), terwijl u misschien maar enkele documenten nodig heeft.
 4. U levert ons de kapotte media (harddisk, floppy, cd-rom), betaalt de diagnosekosten (€50 per mediadrager/schijf) vooruit.
 5. Wij starten (meestal dezelfde dag nog) de diagnose. Uw harde schijf wordt uit eventuele behuizingen gehaald (dit kan soms niet zonder de behuizing te beschadigen!), en met speciale software geanalyseerd, aangezien vaak problemen via software nog op te lossen zijn, en zo kostbare tijd bespaard wordt. Wij overschrijven hierbij geen data op de originele schijf, om te voorkomen dat er extra schade ontstaat en zo herstel onmogelijk wordt.
 6. Na de diagnose (die enkele dagen duurt) melden wij u het resultaat, en sturen u een overzicht van de te redden bestanden, de verwachte benodigde tijd voor herstel en een offerte met de kosten.
 7. Indien u akkoord gaat met de kosten dan stuurt u de offerte ondertekend terug (per fax of inscannen & per e-mail). Indien u niet akkoord gaat, en de harde schijf later alsnog door ons wilt laten repareren zijn opnieuw onderzoekskosten van toepassing.
 8. Wij starten met het terughalen van de beschadigde bestanden en zetten deze bestanden op cd, dvd, vervangende harddisk of usb-stick.
 9. U kunt de herstelde gegevens ophalen.

Ondanks dat wij net als u zeer zorgvuldig met uw apparatuur omgaan, bestaat altijd een klein risico dat schijven tijdens transport of verder gebruik de schade erger wordt. Dit kan al gebeuren op het moment dat u de harde schijf uit uw computer haalt. Omdat wij bij de diagnose eerst via software proberen te achterhalen welke defecten er aan uw harde schijf, bestaat ook hier het zeer kleine maar onvermijdelijke risico dat er extra defecten optreden. U dient zich dit te beseffen voordat u uw mediadrager aan ons aanbiedt.

Wij kunnen nooit garanderen dat gegevens die van een beschadigde harddisk gehaald zijn vrij zijn van fouten en probleemloos gebruikt kunnen worden met uw software. Dit dient u zelf te controleren op het moment dat u de herstelde data van ons ontvangen hebt.

Tarieven

Bij elke opdracht bedragen de onderzoekskosten 50,- euro (dit is incl. BTW voor partikulieren, dit is excl. BTW voor bedrijven) per mediadrager.

De kosten voor het herstellen van uw waardevolle gegevens zijn afhankelijk van het probleem met uw schijf, en op voorhand onmogelijk in te schatten. U krijgt na het onderzoek een offerte voor het herstellen van de gegevens, en zodra u hiermee akkoord gaat beginnen wij met het terughalen van de data.

De meeste van onze partikuliere klanten zijn voor rond de €300,- euro geholpen (exclusief de diagnosekosten).

Eventuele extra kosten kunnen gerekend worden voor het op dvd zetten van bestanden, of voor een vervangende harde schijf.

Spoed

Indien u veel haast heeft, dan zijn er premium diensten waarmee alles sneller gaat. Hier zijn extra kosten aan verbonden, laat u informeren door onze medewerkers, en vraagt u naar onze 24 uurs service (dus ook 's nachts), 7 dagen in de week.

Contact

Eindhoven

Woont u in de regio:

 • Eindhoven
 • Helmond
 • Veldhoven
 • Tilburg
 • Best
 • Geldrop, Nuenen, Son
 • Weert, Someren
 • Waalre, Aalst, Valkenswaard

Neem contact op met onze vestiging in Eindhoven, telefoon 040-8080082, e-mail datarecovery_eindhoven@pcprobleemloos.nl

Roermond

 • Roermond, Herten, Swalmen
 • gemeente Leudal (Horn, Haelen, Buggenum, Heythuysen, Roggel, Baexem, Grathem, Ittervoort, Nunhem)

Neem contact op met onze vestiging in omgeving Roermond, telefoon 040-8080082, e-mail: datarecovery_roermond@pcprobleemloos.nl

 • Venlo, Blerick, Reuver, Beesel
 • Baarlo, Helden, Neer, Meijel
 • Venray

Neem contact op met onze vestiging in omgeving Venlo, telefoon 040-8080082, e-mail: datarecovery_venlo@pcprobleemloos.nl

Overige regio's

 • Overige regio's nemen contact op met PC Probleemloos, afdeling Eindhoven.

Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, deze worden u op verzoek toegezonden.

Backup advies

Na het terughalen van uw data kunnen wij u persoonlijk adviseren over de mogelijkheden voor het regelmatig maken van een backup. Wij leggen de mogelijkheden uit die er voor u als partikulier of bedrijf zijn, inclusief de kosten en de te verwachten veiligheid.

Gratis data recovery van een gecrashte harde schijf? U heeft niet eens dure data recovery nodig, als u op de juiste manier backups gemaakt heeft. Niet alleen is het regelmatig maken van een goede backup goedkoper dan data recovery, wij leggen u uit hoe het zowel makkelijker en sneller kan zijn! Wees voorbereid en backup. Neem contact op voor meer informatie.

Gratis data recovery van een gecrashte harde schijf bieden wij hier niet aan, maar om dure kosten van dataherstel te voorkomen kunnen wij u tijdig adviseren hoe in uw geval backups het beste gemaakt kunnen worden. U heeft geen dure data recovery nodig, als u op de juiste manier backups gemaakt heeft. Niet alleen is het regelmatig maken van een goede backup goedkoper dan data recovery, wij leggen u uit hoe het zowel eenvoudig en snel goede een backup maakt! Wees voorbereid en backup uw bestanden regelmatig. Neem contact op voor meer informatie.

Secure erase

U kunt uw harde schijven professioneel door ons laten wissen. Dit voorkomt dat met geavanceerde data-recovery tools nog (privé)gegevens gelezen kunnen worden:

Prijzen, per disk:

 • Single Pass ZeroFill €25,-
 • Triple Pass DOD €40,-

Het is hierbij van belang dat de schijven nog functioneren. Defecte schijven kunnen we niet op deze manier wissen.

Fysieke vernietiging van harde schijven of cd-roms

Prijs is sterk afhankelijk van het aantal mediadragers dat vernietigd moet worden, en kunnen wij u op aanvraag mededelen.

Over ons

Data Recovery Centrale Nederland is een samenwerkingsverband van PC Probleemloos en andere computer reparateurs.

Uiteraard gaan wij discreet om met uw data.

Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

datarecovery.txt · Last modified: 2023/02/27 20:10 (external edit)

Page Tools